Kısa Dönem Araç Kiralamanın Avantajları

Kısa Dönem Araç Kiralamanın Avantajları

Kısa dönem araç kiralamanın avantajları uzun döneme oranla daha az maliyetle yapılmaktadır. Uzun yolda seyahat yapma planı bulunan kişilerin istedikleri hafta kadar araç kiralama imkanı bulunmaktadır. Ülkemizde en fazla tercih edilen kiralama yöntemi kısa araç kiralama olmaktadır. Maliyet ve bütçe açısından da daha uyguna denk gelmektedir. Araç kiralama öncesinde kiracı ile kiralama şirketi tarafından bir sözleşme imzalanması gerekmektedir. İmzalanan sözleşme kişinin ve aracın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Kısa dönem sonunda araç teslimi için kiralama şirketi tarafından belirlenen noktalarda ki teslim merkezlerine araçlar teslim edilmelidir.

Kısa Dönem Araç Kiralamanın Faydaları

Kısa dönemli araç kiralama özellikle son dönemlerde birçok kişi tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında olmaktadır. Ülkemizde bayramlarda, özel günlerde ve resmi tatillerde genellikle kısa dönemli araç kiralama yapılmaktadır. Kiralanan aracın yolda kalması ya da trafikte kaza yapması durumunda kiralama şirketi tarafından gerekli bakımı, tamiri ve onarımı yapılır ve ayrıca kişinin zor durumda kalmaması adına yeni bir araç gönderimi yapılır.

Kiralanan araç ile birlikte her türlü araç ödemeleri kiralama şirketi tarafından yapılmaktadır. Kiralama bedelini aracı kiralayan kişi ya da kurumlar ödemektedir. Oluşan bir hasar ve kaza sırasında ise araç kaskosu ve sigortası üzerinden hasarlar ödenmektedir. Araç sürücüleri günlük ya da haftalık olarak kiraladıkları araçları teslim tarihinden sonra getirmeleri durumunda ek bir ceza ücreti de ödemektedir.  Bu tür ek masrafların çıkmaması için araçların zamanında istenilen bölgeye teslim edilmesi gerekir.

Araç kiralama kendi içinde birçok avantajı ve faydası bulunmaktadır. Özellikle son 2 yılda araç fiyatlarında yaşanan artışlar insanların sıfır ya da ikinci el araç almasını zorlamaya başlamıştır. Artan vergiler, bakım fiyatları ve ödenen fiyatlar nedeniyle kısa ve uzun dönemli olarak araç kiralama tercih edilmektedir. Finansal olarak da kiralama firma ve şirketlere avantajlar sağlamaktadır. Farklı araç marka ile modeli kiralama şirketinde bulunmaktadır. Kişi bütçesine ve istediği markaya göre de araç kiralama ücreti değişmektedir.

Kısa Dönem Araç Kiralama Neden Tercih Edilmeli?

Kısa dönem araç kiralamak ile araç gereken durumlarda hızlıca çözüm sağlayabilirsiniz. Kiralama yapım aşaması, kiralama sözleşmesi ve ödenecek tutar hakkında kiralama şirketi ile anlaşma sağlanması gerekmektedir. Kiralama maliyetleri son model araçlarda daha fazla olmaktadır. Araç modeli, yaşı gibi unsurlara kiralama sırasında en çok üzerinde durulan konular olmaktadır. Kiralamak istenilen araçlarda istenilen yakıt türü ve modeli hakkında kiralama şirketi bilgilendirilir ve isteğe uygun en iyi araç kiralanmak üzere hazır hale getirilir.

Bakımı yapılmayan bir araç ile trafiğe çıkmak her zaman tehlikeli sonuçların oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bakımı ve kontrolü yapılan araçların trafikte yer alması gerekmektedir. Tüm bu işlemler ile kiralama şirketi en ince ayrıntısına kadar uğraşmaktadır. Kiralama maliyeti kişi bütçesine uygun aralıklarda da yapılmaktadır.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya Turunuza Özel Evarent ile Lüks Araçlar Uygun Fiyatlarla!
    Malatya, gizemli tarihi, nefes kesen doğası ve zengin kültürel dokusuyla her zaman keşfetmeye değer bir şehir. Evarent ile Malatya'nın bu eşsiz güzelliklerini lüks ve konforlu araçlarımızla uygun fiyatlarla deneyimleyin. İster iş seyahati ister bir tatil kaçamağı için o...
  • Evarent Farkı ile Malatya'da Uygun Fiyatlı Araç Kiralama
    Malatya'nın doğal güzelliklerini keşfetmek ve seyahatinizi özgürce planlamak istiyorsanız, Evarent ile uygun fiyatlı araç kiralama hizmetimiz tam size göre. Kaliteli, güvenli ve konforlu araç seçeneklerimizle, Malatya'yı keşfederken bütçenizi sarsmayacak çözümler sunuyo...
  • Kışın Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
    Kış mevsiminde Malatya'da araç kiralama sürecinde nelere dikkat etmelisiniz? Güvenli ve konforlu bir yolculuk için kış lastikleri, bakım kontrolleri, ısıtma sistemleri ve yol yardım hizmetleri gibi önemli unsurları göz ardı etmeyin. Malatya oto kiralama seçenekleriyle y...
  • Malatya'da Uygun Fiyatlı Oto Kiralama İpuçları
    Malatya'da araç kiralarken hem cebinizi koruyun hem de konforunuzdan ödün vermeyin! Evarent ile uygun fiyatlı, kaliteli araç kiralama deneyiminin keyfini çıkarın. Rahat, güvenilir ve ekonomik yolculuk için doğru adres.
  • Malatya'da Araç Kiralarken Bilmeniz Gerekenler
    Malatya'da konforlu ve uygun fiyatlı araç kiralama deneyimi arıyorsanız, Evarent doğru adres! Geniş araç yelpazemiz ile hem iş hem de turistik gezileriniz için ideal çözümler sunuyoruz. Hızlı rezervasyon sürecimiz ve avantajlı fiyatlarımızla, Malatya'yı keşfetmek artık ...
Whatsapp Telefon